powerpoint bestandstypen

Powerpoint naar video

 Het omzetten van een Powerpoint presentatie naar video kan erg handig zijn. Je kunt een fotopresentatie opsturen naar iemand die geen Powerpoint of Powerpoint viewer heeft. Video’s zijn een eenvoudige manier om iemand een presentatie te sturen.

En zeg nu zelf, een ‘film’ klinkt interessanter als ‘PowerPoint presentatie’; Je kunt een presentatie omzetten en hem bekijken op televisie. Een andere toepassing die ik kan bedenken is een“visueel cv om je te onderscheiden van andere sollicitanten.

 Het maken van een video uit een PowerPoint presentatie is niet iets nieuws. Het is in feite redelijk normaal geworden met behulp van software. Maar dankzij de laatste edities Microsoft Office is software van derden niet meer nodig…althans voor de standaard video conversie.

 Microsoft Office 2010 biedt een aantal gebruiksvriendelijke nieuwe functies. In PowerPoint 2010 kun je presentaties omzetten naar video.

 Hier zijn de stappen die je moet volgen met een normaal Powerpoint presentatie bestand:

  • Klik na het maken van een presentatie op het tabblad ‘Bestand’
  • Klik op ‘Opslaan en verzenden’
  • Je krijgt nu een lijst met mogelijkheden te zien. Klik onder ‘Bestandstypen’ op ‘Een video maken’.

powerpoint bestandstypen

  • Je krijgt nu een aantal optionele instellingen voor het verfijnen van je video te zien. Het opslaan voor portable media zal de kwaliteit aanzienlijk verminderen. Dit is erg handig als je een presentatie op Ipod of Smartphone wilt bekijken.

powerpoint video maken

  • Je kunt ook opgenomen tijdsinstellingen en gesproken tekst toevoegen aan de video. Verder kun je de tijd specificeren voor de overgang van de ene dia naar de andere.
  • Tenslotte klik je op de ‘Video maken’ knop en sla je de video op als WMV bestand.

Als het converteren naar het .wmv bestand begint zal er rechts onderin de hoek een voortgangsbalk weergegeven worden. Hoe lang het duurt voordat de presentatie omgezet is naar video hangt natuurlijk af van de grootte van het Powerpoint presentatie bestand.
De ingebouwde videoconversie is een handig hulpmiddel. Er zijn echter ook beperkingen:
Powerpoint 2010 ondersteunt slechts één videoformaat. Andere formaten zoals MP4, FLV etc. waren handig geweest. Hiervoor zul je nog steeds software van derden nodig hebben.Verder is de maximale resolutie waarin je een video kan opslaan 960×720. Hogere resoluties zoals 1280×720, 1920×1080 etc. zijn niet beschikbaar.

 Ondanks deze beperkingen is de ‘video maken’ functie toch erg handig. Het bespaart je het zoeken naar software van derden en het stelt je in staat op een snelle manier video’s te uploaden en delen. Als je een Powerpoint gebruiker bent zal je het met me eens zijn dat Microsoft weer een gat gedicht heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *