outlook

Gmail in Outlook 2010 importeren

Het is mogelijk om je Gmail post binnen te halen met Microsoft Outlook. Met Gmail in Outlook kun je gebruik maken van de vele voordelen die Outlook je te bieden heeft zoals het geïndexeert zoeken, de conversatieweergave en meer! In deze tutorial laat ik je zien hoe je een Gmail account instelt in Outlook 2010.

 Gmail in Outlook – om te beginnen

 • Log in op je Gmail account en open de instellingen door op het “settings” icoontje rechts bovenin te klikken (een blauw radertje) en dan op “mail settings”.
 • Klik in het scherm wat nu verschijnt op “Forwarding and POP/IMAP”.
 • Vink “enable POP for all mail” aan. (zie voorbeeld)

Gmail in outlook

Voeg je account toe aan Outlook 2010

 • Klik op “bestand” en dan op “info”
 • Klik op “accountinstellingen” en dan op “account toevoegen en verwijderen of bestaande verbindingsinstellingen wijzigen”

outlook accountinstellingen

 • Klik in het scherm “emailaccounts” op “nieuw”
 • Klik op “volgende”
 • Vul naam, emailadres en 2x het wachtwoord in en klik op “volgende”

Outlook zal nu proberen middels een scan automatisch je account in te stellen met behulp van het email adres en het wachtwoord wat je zojuist hebt opgegeven.
Afhankelijk van je instellingen wordt je gmail account nu automatisch ingesteld, echter soms lukt het Outlook niet de juiste instellingen te detecteren en moet je dit handmatig doen.

Outlook handmatig configureren voor Gmail

 • Terug in het “nieuw account toevoegen” scherm vink je “serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren” aan. Daarna klik je op “volgende” en nogmaals op “volgende”.
 • Vul je naam, email adres en login gegevens in en voer bij servergegevens het volgende in:
 1. account: POP3
 2. Server voor inkomende email: pop.gmail.com
 3. Server voor uitgaande email: smtp.gmail.com

outlook nieuw account toevoegen

Zorg ervoor dat je “wachtwoord onthouden” hebt aangevinkt zodat je niet iedere keer als je outlook opent het wachtwoord moet invullen.

 • Nadat de gegevens zijn ingevuld klik je op de “meer instellingen” knop
 • Selecteer het tabblad “server voor uitgaande email” en vink “voor de server voor uitgaande email (SMTP) is verificatie vereist” aan en vink ook “dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende email” aan.

instellingen voor internet-e-mail

 

 • Selecteer nu het tabblad “Geavanceerd” en vul de volgende informatie in:
 1. Inkomende email (POP3): 995
 2. Uitgaande email (SMTP): 587
 3. Vink “voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)” aan
 4. Zet “gebruik het volgende type versleutelde verbinding” op TLS

geavanceerd

 • Verder kun je zelf bepalen na hoeveel dagen je de berichten van de server wilt laten verwijderen.
 • Klik op “ok” om het dialoogvenster te sluiten en klik op “voltooien”.

Gmail klaar om te synchroniseren met Outlook, veel plezier!

Heb je wat gehad aan dit artikel? Like ons dan! We stellen dit erg op prijs!

ABONNEER OP ONZE NIEUWSBRIEF:

17 thoughts on “Gmail in Outlook 2010 importeren

 1. Ik heb alles ingesteld zoals aangegeven. Maar bij het testen zegt de computer dat er een fout is bij verzenden. Kan mailserver niet vinden.

  Rara. Wie kan mij helpen.

  Gr. Peter

 2. Ik kom er net achter. Ga naar je Google account -> Geautoriseerde toegang tot uw Google-account. Er zijn Applicatiespecifieke wachtwoorden nodig om Outlook2010 te kunnen gebruiken. Je kunt een wachtwoord genereren. Dit wachtwoord gebruik bij de outlook2010 instelling. Gebruik dus niet je reguliere gmail wachtwoord. Succes

  1. Hallo Hans, zou je nog iets duidelijker kunnen uitleggen hoe ik aan dat andere wachtwoord kom? Ik kan niet vinden hoe ik dat andere wachtwoord kan genereren, en hij pikt inderdaad niet het reguliere gmail wachtwoord. Alvast bedankt.

 3. Hoi Hans en Peter,

  Nadat jullie je gmail account aan outlook hebben gelinkt, kunnen jullie ook nog aan al je mails als je online inlogt, of download outlook al je mails zodat je er online niet meer aan kunt?

  bedank alvast!

 4. Hoi Hans en Peter

  Ben ook net bezig te bezien of ik mijn gmailmaccount in outlook kan laden. Heb echter dezelfde vraag als Nadine. Blijft de oorspronkelijke mail op de googleaccount staan, of zuig je die iedere keer leeg wanneer je verbinding maakt met de server. Zie dat jullie Nadine nog niet hebben geantwoord

  Erik

 5. Hallo.

  Ik heb succesvol mijn gmail geimporteerd maar hij neemt de bijbehorende agenda niet mee. Is dat ook mogelijk om die te koppelen aan de outlook 2010?

  Femke

 6. Op zich werkt deze tip goed.
  Alleen… Outlook 2010 importeert alleen hele oude e-mails (uit de periode 2005-2006). Hoe krijg ik het voor elkaar om ALLE emails te importeren???

 7. Ik krijg dan een bericht van Google dat “iemand” mijn wachtwoord gebruikt en dat ze de mail geblokkeerd hebben. Die iemand ben ik dus zelf. De beveiliging van Gmail veranderen wordt door hen sterk afgeraden. Kortom: wàt ik ook doe (wachtwoord gmail of wachtwoord outlook) een testmail lukt niet.

 8. Hier hetzelfde probleem. Ik krijg het emailaccount van mijn man er maar niet in, terwijl de mijne probleemloos lukte!!
  Ik krijg ook de melding dat iemand van buitenaf heeft geprobeerd mijn mail te openen…. Erg vaag…

 9. Ik heb alle instellingen gedaan zoals hier beschreven word, maar het lukt gewoon niet. Mislukt constant. Waar gaat het mis? Moet ik mn modemprovider misschien ergens vermelden???

  1. In je Google account naar ‘Mijn account’ gaan en dan naar ‘gekoppelde apps en sites’, dan ‘Apps met lagere beveiliging toestaan’ deze beveiliging staat nu op uit, zet deze aan voor gebruik van Outlook.
   Nu natuurlijk de pop instellingen zoals hierboven instellen in Outlook.
   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *